Algemeen

Op donderdag 24 oktober is het weer ‘Aan de Bakdag’. Vorig jaar bakten kinderen van ruim 600 BSO’s cupcakes door heel Nederland. Op deze manier kwamen ruim 12.000 kinderen in actie voor SOS Kinderdorpen. 

  • Wanneer? Aan de Bakdag vindt plaats op donderdag 24 oktober 2019. De inschrijving sluit op 27 september.  
  • Wat? Honderden BSO’s in het land gaan cupcakes bakken met behulp van het gratis bakpakket dat wordt geleverd door SOS Kinderdorpen partner Dr. Oetker. De cupcakes verkopen jullie als BSO en de opbrengst via jullie actiepagina op deze website gaat naar het kinderdorp Meru in Kenia.  
  • Waarom? Om zo een liefdevolle familie te geven aan de kinderen in het kinderdorp in Meru Kenia.
  • Voor welk land wordt er geworven Kenia (en dan specifiek voor het kinderdorp Meru). 
  • Wie mogen meedoen? BSO’s door heel Nederland krijgen een uitnodiging per mail om mee te doen. Als een BSO zich aanmeldt via de website www.aandebakdag.nl, krijgen zij snel daarop bericht en per aangemaakte actie een gratis bakpakket om mee aan de slag te gaan. Wees er wel snel bij, want op = op! Zie veelgestelde vragen.
  • Staat de invulling van de Aan de Bakdag vast? Als een BSO zich opgeeft, dan staat het de BSO zelf verder vrij om te bedenken hoe de dag verloopt. Als het beter uitkomt om op een andere dag dan 24 oktober te bakken, dan kan dat ook.
  • Wat kan ik verwachten als deelnemende BSO? Een super leuke en leerzame dag waar iedereen altijd blij van wordt: de kinderen in ieder geval! Zij leren ook nog eens dat als je zelf iets maakt, je er geld voor kunt vragen en dat er met dat geld kinderen in Kenia kunnen worden geholpen die het veel slechter hebben getroffen dan zij.
  • Wat kan ik verwachten als cupcakekoper? Als koper van een cupcake maak je niet alleen het kind blij die de cupcake met veel liefde heeft gemaakt, ook voor de kinderen in het kinderdorp in Meru, Kenia maak jij verschil.
  • Naast het Aan de Bakdag bakpakket dat jullie als BSO krijgen bij deelname kunnen jullie ook de Aan de Bakdag kit downloaden. Hierin zitten een: kleurplaat, Aan de Bakdagslinger en accessoires voor een doneerbox.
  • Word ik als koper van een cupcake niet gespamd met allerlei SOS Kinderdorpen acties? Nee, natuurlijk niet! Als je doneert d.m.v. het kopen van cupcakes kan je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden over het werk van SOS Kinderdorpen of niet.

Het geld dat wordt opgehaald met Aan de Bakdag gaat naar het SOS kinderdorp Meru in Kenia. In kinderdorp Meru, Kenia worden in totaal 152 kinderen die door SOS Kinderdorpen geholpen.